Storvatnet - Fiskbuvatnet rundt

Har du lyst på en kort, men fin tur i dalen, er en rundtur rundt Storvatnet og Fiskbuvatnet et godt alternativ.

Turen kan selvfølgelig startes hvor som helst rundt vatna.  Jeg velger å starte rundturen fra Vangshaugen.

Ved Vangshaugen følger vi en godt merket sti, skiltet Raubergshytta via Svøubotn.  Første del av stien går langs Storvatnets østre del og fortsetter videre gjennom skogen retning Svøubotn.  Stien deler seg der turistlinja går i retning Raubergshytta og Svøubotn.  Vi fortsetter - på godt merket sti retning Grøa-Fahle. 

Brua over elva Svøu er solid bygd, i god høyde over ei - til tider - stor og stri elv, men aldri vanskelig å gå over.

Etter å ha "klatret ned" fra brua svinger vi mot venstre, og tar en tur inn inn skogen igjen med litt motbakke, før stien flater ut i småkuppert terreng retning Fiskbuvatnet.

Vi tar oss tid til å nyte utsikten over Fiskbuvatnet, og Alfheim som ligger så vakkert til i vannkanten på andre siden av vannet.

Stien deler seg igjen, og den som vil kan følge stien mot Grøa eller Fahle (deler seg igjen på Stortæla).  Vi tar bakken ned til vannet og følger stien langs vannet til Alfheim og videre til vi møter bilveien.

Ønsker vi å ta turen som en rundtur følger vi grusveien tilbake til Vangshaugen, men opplevelsen blir ikke mindre om vi snur og går stien tilbake.

Det fine med denne turen er at den går i lett terreng og passer alle uansett alder, enten vi vil bruke den til en rask trimtur, eller en rusletur blott til lyst.

En god ide på en varm sommer/høstdag er å ta et forfriskende bad i et av vannene.

GOD TUR!

 

Aud Lundli

 

Flere artikler

 • Hælfjellet - utsikt så det held

  Knapt noko fjell som omkransar Grødalen kan by på betre utsikt enn Hælfjellet.

 • Vanghøa rundt.

  Å ta turen rundt Vanghøa er en lett tur for de aller fleste. Rik på opplevelser både på utsikt, blomsterprakt og fine fiskevann.

 • Heimfjellet - et tureldorado både sommer og vinter

  Heimfjellet er fjellpartiet mellom Grødalen og Sunndalen. Heimfjellet strekker seg fra Svorundtjønnin og Kollifjellet i øst og til Stoplan i vest.

 • Storvatnet - Fiskbuvatnet rundt

  Har du lyst på en kort, men fin tur i dalen, er en rundtur rundt Storvatnet og Fiskbuvatnet et godt alternativ.

 • Svartsnyta

  Der Grødalen er på sitt smaleste og høyeste, og der dalen svinger og åpner seg mot Stortæla, ligger et av de mest spennende områdene i dalen. Tre kilometer fra Steinbrua, like ved vannskillet ved Hammartjønna, starter stien mot Svartsnyta.

 • Svøubotn

  På jakt etter sjelfred og en flott fjellopplevelse? Svøubotn ligger der og venter på deg. Fiskestanga bør du ta med i sekken....

 • Løstølvatnet

  Turen opp til Løstølvatnet er relativt lett og gir mye igjen i form av utsikt i alle retninger. Et forfriskende bad etter oppstigningen kan kanskje også friste....